About Ivo


Ik werk voor communicatiebureaus, uitgevers, nieuwsmedia, bedrijven, overheden en instellingen. Als fotograaf, maar regelmatig schrijf ik er ook teksten bij. Handig als je daarvoor maar één keer iemand op pad hoeft te sturen. Mijn werk verschijnt in print en online.

Mensen spelen bijna altijd een grote rol in mijn foto’s. Ik geniet van een mooie ontmoeting, een goed verhaal en van het vastleggen van dat ene bijzondere moment in beeld. Soms geënsceneerd en soms de rauwe, journalistieke werkelijkheid. Op een blubberig boerenakker, in een hightech-omgeving van een bedrijf, in de warme gemoedelijkheid van een verzorgingshuis of in een fotostudio. De veelzijdigheid maakt dat ik elke dag weer vreselijk blij word van mijn werk.

Opdrachtgevers:
Alliander, Agrifirm, Avebe, Unive, De Persgroep, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei en Veluwe, Gemeente Arnhem, mooimag., Zorgsaam, Omgevingsdienst Regio Arnhem, Gelderse Omgevingsdiensten, KBO Brabant, Park Lingezegen, communicatiebureau De Lynx, JEEN bureau voor communicatie, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei, Van Wijnen, KlokGroep, Baptist, Gloed Communicatie, Dock35 Media, Zorggroep Charim, Teijin, Ineen, Wibra, MaxGrip.

Loopbaan/opleiding:
1997 – 2001: School voor Journalistiek, Hogeschool Windesheim
2001 – 2003: Communicatiewetenschap, Radboud Universiteit
2003 – 2013: Communicatieadviseur in verschillende organisaties
2009 – 2012: Vakopleiding fotografie, Fotovakschool
2012 – heden: Ivo Hutten | Fotografie & Communicatie

Expositie:
2022: Portretten TRAM (eigen werk) – Nederlands Openluchtmuseum