About Ivo


Als fotograaf en tekstschrijver werk ik voor communicatiebureaus, uitgevers, nieuwsmedia, bedrijven en instellingen. Soms alleen als fotograaf of redacteur, maar vaak ook combineer ik beide disciplines. Handig als je voor mooie teksten en sprankelende beelden maar een keer iemand op pad hoeft te sturen. Mijn werk verschijnt in magazines, kranten, brochures en op websites. Of gewoon als foto aan de wand.

Mensen spelen bijna altijd een grote rol in mijn foto’s en artikelen. Ik geniet van een mooie ontmoeting, een goed verhaal en van het vastleggen van dat ene bijzondere moment in beeld. Soms geënsceneerd en soms de rauwe, journalistieke werkelijkheid. Op een blubberig boerenakker, in een hightech-omgeving van een bedrijf, in de warme gemoedelijkheid van een verzorgingshuis of in mijn eigen fotostudio in Arnhem. De veelzijdigheid maakt dat ik elke dag weer vreselijk blij word van mijn werk. Werk dat nog altijd voelt als hobby.

Het verlangen om dagelijks creatief bezig te zijn met tekst en/of beeld zorgde ervoor dat ik in 2012 mijn eigen bedrijf startte. Middenin de crisis. Maar wat maakt het uit als je elke dag mag doen wat je het meest enthousiast maakt. Dan gebeuren er mooie dingen. Het is de beste beslissing die ik in mijn leven genomen heb.

Loopbaan/opleiding:
1997 – 2001: School voor Journalistiek, Hogeschool Windesheim
2001 – 2003: Communicatiewetenschap, Radboud Universiteit
2003 – 2013: Communicatieadviseur in verschillende organisaties
2009 – 2012: Vakopleiding fotografie, Fotovakschool
2012 – heden: Ivo Hutten | Fotografie & Communicatie

Opdrachtgevers:
Alliander, Unive, MediaPartners, Hoogte80, Wegener Nieuwsmedia, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei en Veluwe, Gemeente Arnhem, Organisatiepartner, MooiMag, Zorgsaam, Omgevingsdienst Regio Arnhem, KBO Brabant, MEE Nederland, Park Lingezegen, communicatiebureau De Lynx, JEEN bureau voor communicatie, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei, NEO&CO, Van Wijnen, Reinbouw, Veluwse Onderwijsgroep, PSH Media, Charim Zorggroep, Het Lab, Agrifirm, Hogeschool Arnhem & Nijmegen.